Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2018-04-05
|
Kategorier:

Nyheter,

Kungsör

Kungsör accelererar fiberutbyggnaden – ökar med 40 procent i PTS bredbandskartläggning

IP-Onlys samverkanskommuner visar nära dubbelt så stor fibertillväxt som genomsnittet enligt PTS bredbandskartläggning. En av kommunerna som visar störst tillväxt är Kungsör. Kommunen ökar fiberanslutna hushåll med 40 procent.
Det är mycket positivt att bredbandsutvecklingen börjar ta fart i Kungsör, både på landsbygden och centralt, säger Ida-Maria Rydberg, näringslivsutvecklare i Kungsörs kommun.

PTS har precis släppt sin nya, årliga bredbandskartläggning. Sifforna för 2017 visar en genomsnittlig ökning om 6 procentenheter bland Sveriges kommuner, samtidigt som IP-Onlys samverkanskommuner ökar med 10,9 procent. Med det visar man en nära dubbelt så stor fibertillväxt jämfört med genomsnittet.

En av IP-Onlys samverkanskommuner som driver fibertillväxten hårdast är Kungsör.

– Det är mycket positivt att bredbandsutvecklingen börjar ta fart i Kungsör, både på landsbygden och centralt. Nu gäller det att fortsätta det goda arbetet så vi når våra mål med bredbandsutbyggnaden. 2020 bör minst 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband med en hastighet om minst 100 Mbit/s, säger Ida-Maria Rydberg, näringslivsutvecklare i Kungsörs kommun.

– Den sista delen av utbyggnaden är den mest utmanande för alla aktörer inom fiberutbyggnaden, även oss. Tillståndsprocesser, svårarbetad terräng och stora avstånd är exempel på faktorer som ökar komplexiteten framöver och kommer att kräva både fler och djupare samarbete mellan privata och offentliga aktörer. Det är tillsammans vi når de tuffa bredbandsmålen, säger Fredrik Karlsson, chef över fiberutbyggnaden på IP-Only.

Fakta
– Regerings bredbandsmål är att 95 procent av alla hushåll och företag i Sverige ska ha tillgång till bredband med 100 Mbit per sekund år 2020.
– I maj 2017 gjorde PTS en nedskrivning av prognosen till följd av en ny beräkningsmodell för fiberutbyggnad. Deras nya bedömning var att 91 till 94 procent av alla hushåll och företag i Sverige kommer att ha tillgång till bredband med 100 Mbit per sekund år 2020.
– Under mätperioden för PTS bredbandskartläggning hade IP-Only samverkansavtal med nära 40 kommuner.

Källor
– PTS bredbandskartläggning: http://www.pts.se/sv/nyheter/pressmeddelanden/2018/tre-av-fyra-hushall-och-foretag-har-tillgang-till-snabbt-bredband/
– Regeringens bredbandsmål: http://www.regeringen.se/informationsmaterial/2016/12/sverige-helt-uppkopplat-2025—en-bredbandsstrategi/
– PTS nedskrivning av prognosen: http://www.pts.se/sv/nyheter/internet/2017/med-ratt-insatser-nar-vi-bredbandsmalen/

Val av definition utifrån bredbandskartläggningen
I PTS bredbandskartläggning finns benämningen ”utanför tätort och småort”, vi förenklar och kallar dessa ”glesbygd”. Vi väljer att definiera ”landsbygd” något bredare, och inkluderar småorter.


För ytterligare information:

Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan